De 5 beste gratis CV template sites

(Dit is een post van mijn oudere, opgeheven site hetnieuwesolliciteren.nu, maar zeker niet minder handig, dus vandaar deze repost)

Als het op een goed CV maken aankomt is “design” een belangrijk aspect, naast uiteraard het gebruik van de juiste teksten en keywords. Ik zeg in mijn trainingen vaak: “Beter goed gejat, dan slecht bedacht”, waarbij “gejat” in dit geval staat voor het gebruiken van een CV template die, als je goed zoekt, prima in een kosteloze variant te vinden zijn. Om het wat makkelijker te maken heb ik hier 5 template sites op een rijtje gezet:

1. De templates van WeTalent  zien er netjes uit en zijn makkelijk te bewerken (in MS Word):

2. De template site van Hloom (in MS Word) bestaan al een tijdje. Flink aanbod, dus wel even zoeken naar een voor jou passend “design”.

3. Creatieve CV templates via creativebloq.com (MS Word)

4. Bij Canva.com kan je je eenvoudig aanmelden met je Google account en heb je de keuze uit aardig wat gratis creatieve templates. Het enige nadeel is dat je m alleen in .jpg of .pdf kan downloaden.

5. Voor de gevorderde creatieven onder ons heeft zety.com een pagina met links naar een aantal nette en creatieve templates (die zijn weer afkomstig via behance.net), maar dus vooral in .ai (illustrator) en .indd (indesign) format. Als je deze programma’s niet hebt en snapt kan je het beste een MS word template uit de opties hierboven kiezen.

Voor (relatief goedkope) betaalde templates verwijs ik vaak naar:

Schuiven naar boven