Vanuit verbinding met jezelf verbinden met de wereld om je heen

“The Dark Side of Self Improvement”: Ted Talk over (te) hard je best doen, vaak vanuit een verkeerde basis”, namelijk vanuit de aanname dat er iets “niet goed” is. Vanaf 04:50 komt een voorbeeld voorbij wat ik goed herken uit mijn trainingsgroepen en coachingsgesprekken. Dit klinkt wellicht wat holistisch maar: Vaak is “pas op de plaats” maken en een stapje terug (of beter gezegd: naar binnen) de eerste wezenlijke stap die gemaakt moet worden, om vanuit daar weer opnieuw met de wereld om je heen te kunnen verbinden. Vaak zie ik dat men dan opeens (in ontspanning, contact met jezelf, hoe je het wil noemen..) “toevallig” wel dat ene gesprek voert (of die persoon tegenkomt) waarin een interessante kans voorbij komt.

Schuiven naar boven