Sparringpartner

Voor jouw loopbaan  

ik help je om:
• beter een bewuste keuze te maken,
• jezelf helder te presenteren en
• effectiever te solliciteren

No-nonsense

Eerlijk is eerlijk, het stikt van de loopbaancoaches tegenwoordig, dus waarom zou je met mij in gesprek gaan? Ik denk dat dat lastig is om via een website te bepalen dus: doe vooral onderzoek en ga niet meteen met de 1e de beste in zee. Gebruik de mogelijkheid van (gratis) korte kennismakingsgesprekken. Een goede klik is essentieel voor het aangaan van de verdieping in jezelf om zo vanuit wezenlijk inzicht een volgende stap te zetten.

Ik zie mezelf vooral als een soort sparringpartner voor de dillema’s en vraagstukken in jouw loopbaan. 
Mijn stijl van coachen/sparren kenmerkt zich door een no-nonsense aanpak, maar altijd met een lach en relativeringsvermogen. Vanuit mijn intuïtie geef ik aan wat ik zie, hoor en voel in onze gesprekken om jou een stap verder te laten zetten in je zelfinzicht. Uiteraard ligt de focus op je loopbaan en je (soms onbewuste) overtuigingen en gedrag daarover.

Met een aantal sessies zijn de belangrijkste inzichten vaak helder. ‘Meer’ is lang niet altijd ‘beter’. Afhankelijk van de situatie en je wensen bestaat een loopbaantraject uit 2 tot 6 sessies gedurende een looptijd van 1 tot 3 maanden.

Ik geloof dat een nieuwe inspirerende  omgeving vaak ook leidt tot een frisse en nieuwe blik op je huidige situatie, vandaar dat ik bij voorkeur graag afspreek op het strand van Wijk aan Zee.

Grofweg zijn er 3 gebieden waarop we aan de slag kunnen gaan. Let wel, kunnen. Dat hoeft dus niet altijd. Vaak is het meer een kwestie van de puntjes op de i zetten in een aantal van onderstaande gebieden. Klik op de desbetreffende links hieronder als je meer uitleg wilt over wat dit inhoudt.

1. Loopbaan(her)oriëntatie,
2. Authentiek presenteren en
3. Sollicitatiecoaching.

Als je het prettig vindt kunnen we altijd samen van te voren een programma op maat samenstellen.

"Ik help je de innerlijke ruis op te ruimen, zodat je ziet, hoort en voelt wat er allemaal wel is. Dan kan je jouw volgende stap bepalen"
Tomas de Graaf

Loopbaan oriëntatie

Loopbaan(her)oriëntatie begint met de vraag:


Waar sta ik nu in mijn carrière? En: Waar loop ik tegen aan? Wat irriteert me? Wat zit me dwars? Wat zijn de redenen waarom ik niet of met minder plezier naar mijn werk ga?
Vervolgens gaan we aan de slag met vragen als:

• Wat wil ik, wie ben ik, wat is mijn professionele missie?
• Wat kan ik? Waar ben ik nou echt goed in?
En dan vertaling daarvan naar:
• Wat is mijn doel voor de volgende fase in mijn loopbaan?
• En wat is de eerste stap die ik nu kan zetten?

Authentiek presenteren

Ik had hier ook “Personal Branding” kunnen neerzetten, Of jezelf beter profileren. Feit is dat de verpakking tegenwoordig net zo belangrijk is als de inhoud. En daar valt zeker nog winst te behalen. Nadat de basis van een helder “zelfbeeld” goed staat (wie ben ik, wat kan ik, wat wil ik). Gaan we aan de slag met dit goed in de “etalage” zetten. 

Het aller belangrijkste daarbij is het neerzetten van een goed profiel waarin duidelijk naar voren komt wie jij bent en wat jij specifiek te bieden hebt aan talent, kennis en wat jouw “attitude” is in jouw werk. Met welke “spirit” doe jij je werk. Wat merken mensen als jij een klus voor hen doet of bij hen in een team werkt? Dat is een proces van schrijven, aanpassen, schrappen. En dat een paar keer.. 

Vervolgens kunnen we de vertaalslag maken naar onderstaande gebieden:

CV

Een krachtig CV met een duidelijk profiel, in een bijpassende lay-out afgestemd op jouw persoonlijke arbeidsmarkt is ook in 2019 nog steeds een belangrijke tool om aan tafel te komen.

Linkedin

Linkedin is steeds meer de plek waar vacatures worden gedeeld, uitgewisseld en waar kandidaten worden gevonden. Veel vacatures komen dus niet online via de reguliere jobboards. Het is belangrijk om je etalage hier goed op orde te hebben. En vanuit hier zichtbaar te zijn als vakdeskundige in jouw vakgebied.

Pitch

Ook al zal je dit in de praktijk wellicht nooit doen, het uitschrijven en oefenen van je poitch is de perfecte manier om te checken of jouw verhaal “klopt”. Hiermee heb je een goede basis om in allerlei situaties het gesprek aan te gaan en kansen voor jezelf te creëren.

Sollicitatie coaching

Je weet wat je wil, je hebt je tools (CV, Linkedin) op orde, en nu..

Het lijkt wel of het elke keer net niet lukt. Of misschien weet je helemaal niet waar je nu moet beginnen. Samen onderzoeken we waar je tegen aan loopt en gaan we aan de slag om WEL aan tafel te komen en ontspannen en met vertrouwen een sollicitatie of netwerkgesprek te voeren.

Afhankelijk van je vraag gaan we aan de slag met:

Plan van aanpak
(90 day plan)

Samen maken we een plan van aanpak voor de komende 3 maanden waar je mee aan de slag gaat. Op basis hiervan hebben we regelmatig contact om te zien hoe de voortgang is.

Jouw persoonlijke arbeidsmarkt en je netwerk ontsluiten

DE arbeidsmarkt bestaat niet. Jouw persoonlijke arbeidsmarkt wel. Samen maken we een start om die in beeld te krijgen. De beste feedback hierover krijg je vaak via je netwerk. Het belangrijkste is om dit balletje aan het rollen te krijgen

Sollicitatiegesprek

Elk sollicitatiegesprek is weer een oefening an sich, maar wat je sowieso wilt is je beste gesprek voeren die je in je hebt. Voorbereiding is daarom essentieel!

Tarieven

Coachsessie (1,5 uur): €125,00 inclusief BTW.
Intakegesprek (25 min, telefonisch of via skype) is kosteloos

Schuiven naar boven