Sparringpartner

Voor jouw loopbaan

ik help je om:

  • helderheid te creëren in je huidige situatie,
  • De essentie te achterhalen wat NU voor jou belangrijk is,
  • te ontdekken wat jouw “ding” is,
  • beter een bewuste keuze te maken,
  • jezelf helder te presenteren en
  •  effectiever te solliciteren

No-nonsense

Ik ben een sparringpartner voor de dillema’s en vraagstukken in jouw loopbaan. Mijn stijl van coachen/sparren kenmerkt zich door een no-nonsense aanpak, maar altijd met een lach en relativeringsvermogen. Vanuit mijn ervaring en intuïtie geef ik aan wat ik zie, hoor en voel in onze gesprekken om jou een stap verder te laten zetten in je zelfinzicht en je loopbaan. 

Werkwijze 

Het 1e gesprek is de basis waarin we samen helder krijgen wat jouw situatie is en waar je tegenaan loopt. Vanuit dit gesprek kunnen we samen de eerstvolgende stappen bepalen. 

Korte trajecten

‘Meer’ is lang niet altijd ‘beter’. Afhankelijk van de situatie en je wensen bestaat een “loopbaantraject” uit gemiddeld 2 tot 5 sessies gedurende een looptijd van 1 tot 3 maanden.

Omgeving

Ik geloof dat een nieuwe inspirerende  omgeving vaak ook leidt tot een frisse en nieuwe blik op je huidige situatie, vandaar dat ik graag afspreek op het strand van Wijk aan Zee.

Aandachtsgebieden

Grofweg zijn er 3 gebieden waarop we aan de slag kunnen gaan. Klik op de desbetreffende links hieronder als je meer uitleg wilt over wat dit inhoudt.

1. Loopbaanbewustzijn en focus creëren
2. Jouw professionele etalage
3. Sollicitatiecoaching

Zoek iemand die bij jou past

Tip: Er zijn ontzettend veel (loopbaan)coaches tegenwoordig, dus doe vooral onderzoek en “ontdek” welke stijl en aanpak goed bij jou past en ga niet meteen met de 1e de beste in zee. Ik weet uit eigen ervaring: de beste loopbaancoach is niet altijd een loopbaancoach. Gebruik de mogelijkheid van (gratis) korte kennismakingsgesprekken. Een goede klik is essentieel voor het aangaan van de verdieping in jezelf om zo vanuit wezenlijk inzicht een volgende stap te zetten.

"Ik help je de innerlijke ruis op te ruimen, zodat je ziet, hoort en voelt wat er allemaal wel is. Dan kan je jouw volgende stap bepalen"
Tomas de Graaf

Loopbaanbewustzijn en focus creëren

Loopbaanbewustzijn is in essentie het helder krijgen van onderstaande vragen:

Waar sta ik nu in mijn carrière? En: Waarom doe ik wat ik doe? Waar loop ik tegen aan? Wat irriteert me? Wat zit me dwars? Wat zijn de redenen waarom ik niet of met minder plezier naar mijn werk ga? Kies ik eigenlijk wel genoeg voor mezelf? Bewaak ik goed mijn grenzen? Welke werkomgeving past eigenlijk bij mij?

Vervolgens kunnen we aan de slag om bovenstaande inzichten (op papier) te concretiseren:

• Wat wil ik, waar kom ik goed tot mijn recht? wie ben ik, wat is mijn professionele (en levens) missie?
• Wat kan ik? Waar ben ik nou echt goed in?
En dan vertaling daarvan naar:
• Wat is mijn doel voor de volgende fase in mijn loopbaan?
• En niet onbelangrijk: wat is de eerste stap die ik nu kan zetten?

Jouw professionele etalage

Ik had hier ook “Personal Branding” kunnen neerzetten, Of helder en authentiek profileren en presenteren​. Feit is dat de verpakking tegenwoordig net zo belangrijk is als de inhoud. En daar valt zeker nog winst te behalen. Nadat de basis van een helder “zelfbeeld” en jouw gewenste volgende stap goed staat (wie ben ik, wat kan ik, wat wil ik). Gaan we aan de slag met dit goed in de “etalage” zetten. 

Het aller belangrijkste daarbij is het neerzetten van een goed profiel waarin duidelijk naar voren komt wie jij bent en wat jij specifiek te bieden hebt aan talent, kennis en wat jouw “attitude” is in jouw werk. Met welke “spirit” doe jij je werk. Wat merken mensen als jij een klus voor hen doet of bij hen in een team werkt? Dat is een proces van schrijven, aanpassen, schrappen. En dat een paar keer.. 

Vervolgens kunnen we de vertaalslag maken naar jouw CV, Linkedin en een duidelijke “pitch” waarmee je makkelijker en met meer zelfvertrouwen je netwerkgesprekken in gaat.

Sollicitatie coaching

Je weet wat je wilt, je hebt je tools (CV, Linkedin) op orde, en nu..

Het lijkt wel of het elke keer net niet lukt. Of misschien weet je helemaal niet waar je nu moet beginnen. Feitelijk gaat deze fase over actie ondernemen, en sneller leren van de feedback die je krijgt uit deze acties. Samen onderzoeken we waar je tegen aan loopt (en welke gedragspatronen niet meer werken en wat slimmer kan) en gaan we aan de slag om WEL aan tafel te komen en ontspannen en met vertrouwen een sollicitatie of netwerkgesprek te voeren.

 

Essential branding traject

Weten wie je bent, wat je wilt en waar je nou echt goed bent en dat goed in de etalage zetten is de basis van elke carrièrestap. Het “essential branding traject” bestaat uit totaal 4 sessies aan het strand van Wijk aan Zee van 1,5 uur waarin we:

1. Samen helder krijgen wat het is dat jou drijft, waar je nou echt goed in bent en wat jouw volgende stap idealiter is.

2. Vervolgens vertalen we dit naar een persoonlijke profieltekst waarin je jezelf krachtig in de etalage zet en die je kunt gebruiken voor je CV, Linkedin en je pitch of netwerkgesprekken.

3. We vertalen deze inzichten en dit profiel naar een concreet nieuw en opgefrist CV wat de basis is voor jouw volgende stap in jouw loopbaan.

4. Dit pakket is inclusief een nieuwe portretfoto voor je CV en Linkedin.

De prijs van dit “essential branding traject” pakket is 395 euro (inclusief BTW)

Tarieven

Losse coachsessie (1,5 uur): €125,00 inclusief BTW.
Intakegesprek (25 min, telefonisch of via skype) is kosteloos

Schuiven naar boven