Waar sta jij in je loopbaan?

Loopbaancoaching als tool om betere en bewuste keuzes te maken, jezelf helder te presenteren en effectiever te solliciteren

Loopbaancoaching

Mijn stijl van coachen kenmerkt zich door een no-nonsense recht door zee aanpak, waarbij ik vanuit mijn intuïtie zeker aan jou zal aangeven wat ik zie, hoor en voel in onze gesprekken om jou een stap verder in het zelfinzicht in jouw loopbaan en je (soms onbewuste) overtuigingen en gedrag daarin. 

Meer is niet per se beter, en mijn ervaring is dat met een aantal sessies de belangrijkste inzichten vaak helder zijn. 

Afhankelijk van de situatie en de wensen bestaat een loopbaantraject uit 2 tot 6 sessies gedurende een looptijd van 1 tot 3 maanden

Om het je wat makkelijker te maken heb ik een aantal korte trajecten samengesteld die aansluiten bij specifieke vragen op gebied van loopbaanoriëntatie, profilering & focus en sollicitatie coaching.

Uiteraard kunnen we altijd samen een programma op maat samenstellen wat past bij jouw specifieke situatie.

" Ik help jou de ruis in jouw gedachten te doorzien, zodat je beter ziet wat er allemaal wel is. Vanuit daar kan je jouw volgende stap bepalen "
Tomas de Graaf

Stap 1: Loopbaan (her)oriëntatie

Loopbaan(her)oriëntatie begint met de vraag: 

Waar sta ik nu in mijn carrière? En: Waar loop ik tegen aan? Wat irriteert me? Wat zit me dwars? Wat zijn de redenen waarom ik niet of met minder meer met plezier naar mijn werk ga?

Vervolgens gaan we aan de slag met vragen als:

  •  Wat wil ik nu echt, wie ben ik, wat is mijn professionele missie?
  • Wat kan ik. Waar ben ik nou echt goed in?
  • en dan vertaling daarvan naar: Wat is mijn doel voor de volgende fase in mijn loopbaan?
  • En wat is de 1e stap die ik nu kan zetten? 

Klik hier voor een kort loopbaan(her)oriëntatie traject waarin we bovenstaande zaken samen scherp gaan krijgen en zo meer focus en helderheid in jouw volgende stap creëren. 

Stap 2: Authentiek presenteren

Ik had hier ook “Personal Branding” kunnen neerzetten, Of jezelf beter profileren. Feit is dat de verpakking tegenwoordig net zo belangrijk is als de inhoud. En daar valt zeker nog winst te behalen. Nadat de basis van een helder “zelfbeeld” goed staat (wie ben ik, wat kan ik, wat wil ik). Gaan we aan de slag met dit goed in de “etalage” zetten. 

Het aller belangrijkste daarbij is het neerzetten van een goed profiel waarin duidelijk naar voren komt wie jij bent en wat jij specifiek te bieden hebt aan talent, kennis en wat jouw “attitude” is in jouw werk. Met welke “spirit” doe jij je werk. Wat merken mensen als jij een klus voor hen doet of bij hen in een team werkt? Dat is een proces van schrijven, aanpassen, schrappen. En dat een paar keer.. 

Vervolgens kunnen we de vertaalslag maken naar onderstaande gebieden:

CV

Een krachtig CV met een duidelijk profiel, in een bijpassende lay-out afgestemd op jouw persoonlijke arbeidsmarkt is ook in 2019 nog steeds een belangrijke tool om aan tafel te komen.

Linkedin

Linkedin is steeds meer de plek waar vacatures worden gedeeld, uitgewisseld en waar kandidaten worden gevonden. Veel vacatures komen dus niet online via de reguliere jobboards. Het is belangrijk om je etalage hier goed op orde te hebben. En vanuit hier zichtbaar te zijn als vakdeskundige in jouw vakgebied.

Pitch

Ook al zal je dit in de praktijk wellicht nooit doen, het uitschrijven en oefenen van je poitch is de perfecte manier om te checken of jouw verhaal “klopt”. Hiermee heb je een goede basis om in allerlei situaties het gesprek aan te gaan en kansen voor jezelf te creëren.

Klik hier om te zien hoe we in een kort Personal Branding traject meer focus in jouw professionele presentatie aanbrengen zodat je met meer zelfvertrouwen en makkelijker jouw persoonlijke arbeidsmarkt in kaart kunt brengen. En jij zo sneller dichterbij de baan komt die echt bij jou past.

Stap 3: Sollicitatie coaching

Je weet wat je wil, je hebt je tools (CV, Linkedin) op orde, en nu..

Het lijkt wel of het elke keer net niet lukt. Of misschien weet je helemaal niet waar je nu moet beginnen. Samen onderzoeken we waar je tegen aan loopt en gaan we aan de slag om WEL aan tafel te komen en ontspannen en met vertrouwen een sollicitatie of netwerkgesprek te voeren.

Afhankelijk van je vraag gaan we aan de slag met:

Plan van aanpak
(90 day plan)

Samen maken we een plan van aanpak voor de komende 3 maanden waar je mee aan de slag gaat. Op basis hiervan hebben we regelmatig contact om te zien hoe de voortgang is.

Jouw persoonlijke arbeidsmarkt en je netwerk ontsluiten

DE arbeidsmarkt bestaat niet. Jouw persoonlijke arbeidsmarkt wel. Samen maken we een start om die in beeld te krijgen. De beste feedback hierover krijg je vaak via je netwerk. Het belangrijkste is om dit balletje aan het rollen te krijgen

Sollicitatiegesprek

Elk sollicitatiegesprek is weer een oefening an sich, maar wat je sowieso wilt is je beste gesprek voeren die je in je hebt. Voorbereiding is daarom essentieel!

Korte Trajecten

Loopbaan(her)oriëntatie

Totaal 4 gesprekken, ondersteund met specifieke tests om helder te krijgen: Wie ben ik? Wat kan ik? Wat wil ik? En dit te vertalen naar een 1e versie van jouw professionele profiel en persoonlijke arbeidsmarkt.
Kosten: 499 euro

Personal Branding

Totaal 4 gesprekken, waarin we aan de slag gaan met: Een helder en krachtig profiel, een professioneel CV passend bij jouw arbeidsmarkt, een professionele foto een up-to-date Linkedin profiel en een heldere pitch als basis voor je netwerkgesprekken Kosten: 499 euro

Losse tarieven

Coachsessie (1,5 uur): €125,00 exclusief BTW.
Intakegesprek (25 min, telefonisch of via skype) is kosteloos

Schuiven naar boven