Welke gouden inzichten voor jouw volgende loopbaanstap liggen vlak onder je neus? Ik help je ze vinden. En ik toon je hoe je dat goed in de etalage zet.

Tomas de Graaf

Loopbaancoach en trainer

“Life is always happy when it is expressing itself”
(White Fang – Jack London)

Over mij

Elke maandagochtend ben ik te vinden op het strand van Wijk aan Zee. Met mijn zwemclubje neem ik een duik, om daarna op te warmen bij het haardvuur van Timboektoe. Verder speel ik rugby bij de Castricumse Rugbyclub en maak ik samen met mijn vriendin graag mooie reizen. Ik hou van oorden met relaxte mensen, pittig eten, mooie stranden en palmbomen. Dat wil zeggen: Indonesië, Thailand, Filipijnen.

Ik zit inmiddels in mijn “3e carrière”: Na een studie communicatiesystemen heb ik een paar jaar in het buitenland in de horeca en als reisleider gewerkt. Daarna werd het tijd om “serieus” aan het werk te gaan, zoals dat heet…

Dat werden interim klussen bij grote financiële instellingen. Plus ruim een jaar werken als accountmanager. Verantwoordelijk voor de detachering van professionals bij een grote bank. 

In deze periode gaf ik ook workshops aan mijn eigen collega’s. En zo vond ik mijn eigen “sweet spot”: Mensen een stapje verder helpen in hun loopbaan. Dat is iets waar ik graag bij betrokken ben, helemaal als het gaat om bewustwording en de professionele communicatie daarover. Die gouden inzichten en de etalage waar ik het hierboven over heb.

Sinds 2013 werk ik als loopbaan-, sollicitatietrainer en coach bij een grote overheidsorganisatie waar ik honderden professionals heb begeleid naar een nieuwe stap in hun loopbaan.

Per 2019 ben ik naast deze baan gestart als zelfstandig loopbaancoach voor werkende professionals.

Klik op de knop hieronder voor mijn Linkedin profiel: 

Visie op werk en loopbaan

Werk is belangrijk. Naast een prettige plek om te wonen en een plezierige relatie is ‘werk’ een van de belangrijkste dingen in het leven.

De bron van inkomen kan bevrediging of frustratie brengen. Ik ken het allebei. Er is niks geestdodender en frustrerender dan vastzitten in een baan of werken bij een organisatie die niet (meer) bij je past.

Ik heb ook ervaren dat een coach goud waard is als je een nieuwe stap in je loopbaan wilt zetten. Zoek er dan wel een die een goede spiegel is en die je inzicht geeft in gedachtes, houding en gedrag.

Het is mijn missie om de allerbeste coach en (levens-)gids voor werkende professional te zijn die ik in me heb. Om dat te zijn en te blijven, blijf ik me continue ontwikkelen en verdiepen. 

De manier hoe ik graag met je in gesprek ga? Aandacht voor wat er nu is plus humor, relativeringsvermogen en een no-nonsense houding. Met kennis van wat de arbeidsmarkt nu nodig heeft.

Een ontspannen omgeving werkt positief op de kwaliteit van gesprekken. Daarom coach en train ik graag op locaties op of rondom het strand.

Schuiven naar boven